Konservēti zirņi tiek izmantoti daudzu ēdienu pagatavošanai svētkiem. Taču nereti maldīgi tiek uzskatīts, ka konservu bundžā esošais šķidrums nav vajadzīgs.
Bet, kā izrādās, šim šķidrumam ir patiesi labs pielietojums!
Kāpēc bundžā ir šķidrums?
Šķidrumu, kas atrodams jebkura konservēta ēdiena bundžā (zirņi, kukurūza, olīvas utt.), sauc par akvafabu.
Konservējot pākšaugus, tos pagatavo un daļu produkta izšķīdina ūdenī. Tā rodas akvafaba. Tas jāpievieno burciņai, lai produkts paliktu sulīgs un nebojātos.
Parasti šķidrumam gandrīz nav izteiktas garšas vai smaržas. Tomēr daži cilvēki to jūt pat traukos pēc termiskās apstrādes. Lai no tā atbrīvotos, vienkārši pievienojiet nelielu daudzumu vaniļas vai citronskābes.
Lasi vēl: Ko darīt, ja kaķis ir dusmīgs: 5 iemesli un iespējamie risinājumi
Vai šis šķidrums jāizlej
Protams, salātiem nevajadzētu pievienot akvafabu, jo tas var sabojāt konsistenci un garšu. Tomēr nesteidzieties to izliet.
Tā kā akvafaba visbiežāk atrodama konservētos pārtikas produktos, piemēram, zirņos un lēcās, tā var viegli aizstāt olas majonēzes pagatavošanai. Tas padarīs mērci veģetāru. Turklāt no akvafabas var pagatavot bezē, zefīru, šokolādes putas un citus ēdienus.
Kā pagatavot nevainojamu majonēži no akvafabas, lasiet nākamajā lapā!